Heb je al een baan en ben je op zoek naar een opleiding of -praktijkcursus om je geokennis bij te spijkeren? Misschien is een van de (commerciële) opleiders dan interessant voor jou. Je vindt hier een ruim aanbod aan kortere of langere cursussen en (avond)opleidingen.
De ICT Academie Apeldoorn verzorgt een GEO-ICT leergang van 18 maanden waarin u wordt opgeleid tot GIS-specialist.
Hierin krijgt u vakken als: basis en advanced GIS, Geodesie, Global Monitoring Techniques, landmeetkunde, land registration, basisregistraties, planning & urban design.
Meer weten: https://www.ictaa.nl/geo-ict-specialist/
We verzorgen ook cursussen over QGIS, zoals het programmeren van plug-ins in Python.
Geo-ICT Opleidingen verzorgt samen met Hogeschool NOVI in Apeldoorn een volledige hbo-opleiding Geo-ICT in deeltijd. Er is ook een breed aanbod aan cursussen, bijvoorbeeld in GIS-pakketten.
Meer weten: https://www.novi.nl/geo-business-intelligence/
Nieuwland verzorgt diverse opleidingen rond GIS en geo-informatie, waaronder basiscursussen, en een post-hbo opleiding Coördinatie GIS.
Meer weten: https://www.nieuwlandgeo.nl/opleiding-gis/opleidingen/
Geo Academie
De Geo Academie verzorgt op GeoFort opleidingen en trainingen voor de zakelijke en overheidsmarkt. Leren werken met GIS en geo-informatie staat steeds centraal. Ook landmeetkundige trainingen kunnen georganiseerd worden.
Basisopleiding GIS, Webservices, Cartografie
Al meer dan tien keer heeft de Geo Academie een Basisopleiding GIS georganiseerd. Deze opleiding bevindt zich qua opzet tussen het formele langlopende onderwijs en de korte commerciële applicatietrainingen. In twintig dagen (een half jaar een dag in de week) wordt de deelnemers alles over GIS geleerd, waarmee ze door de nieuw opgedane kennis direct extra meerwaarde aan hun organisatie bieden. Hiermee wordt voorzien in de opleidingsbehoefte van medewerkers die meer willen dan een ‘knoppencursus’, maar voor wie een meerjarig formeel traject een brug te ver is.
Aansluitend op de Basisopleiding GIS (of voor wie al langer werkt met GIS) zijn twee vervolgtrajecten te volgen: Cartografie in GIS, en Kwaliteit in Webservices. Beide trajecten zorgen voor een flinke verdieping van de kennis en duren tien lesdagen.
Trainingen
Naast de langer lopende trajecten, is het ook mogelijk gerichte trainingen in het gebruik van opensource-GIS te volgen. Voor de meest gebruikte software worden trainingen aangeboden: QGIS, PostGIS en GeoServer. Juist voor deze relatief nieuwe pakketten is de Geo Academie als kennisbron onontbeerlijk.
Leslocatie GeoFort
De leslocatie van de Geo Academie is op GeoFort. Deze thuisbasis voor de Nederlandse geo-bedrijven en het trefpunt voor GIS-medewerkers van overheid, bedrijfsleven en onderwijs maakt dit de ideale plek voor geo-onderwijs!
Meer weten? Kijk op www.geo-academie.nl
GIS-leverancier Esri biedt een scala aan trainingen en opleidingen rond de eigen producten.
Meer weten: https://www.esri.nl/nl-nl/home
Faculteit ITC, Universiteit Twente
Het ITC biedt, naast enkele volledige Masteropleidingen, ook een aantal korte Engelstalige cursussen aan met een duur variërend van 2 weken tot 9 maanden. Sommige van deze cursussen op het gebied van geoinformatiekunde en aardobservatie worden gegeven in Enschede, andere worden online aangeboden.
Voorbeelden van onderwerpen van deze cursussen zijn o.a.: unmanned aerial verhicles for earth observation, principles of databases, big geodata processing, GIS en Spatial Decision Support Systems.